Pazartesi, Haziran 11, 2007

PATATESLİ, KABAKLI TUZLU KEK


Sevgili Ufuk Hanımın sitesinden ilham aldım bu hafta.Bu güzel keki ve aşağıdaki böreği onun sitesinde görünce aynı lezzetleri birbirinden çokta farklı olmayan şekillerde yaptığımızı gördüm. Çocukluğumda yediğim bu nefis kek tarifini eski tarif defterimde bulunca daha da çok sevindim.O günler geldi aklıma.Bu da kolay bir tarif.Dedik ya; "çalışan anneyiz, kolay ama güzel yemekler yapmalıyız " diye...
Yapım aşamaları kolay olan bu tuzlu kek sabah kahvaltılarına da çok yakışıyor, çay saatlerine de.
Gereken Malzemeler (Midi fırın tepsisi için )
3 yumurta
2 adet rendelenmiş kabak
2 adet rendelenmiş patates
200gr kadar rendelenmiş beyaz peynir+kaşar peynir karışımı
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
Ve ille de dereotu (çok yakışıyor bu keke)
Yumurta, yağ ve yoğurdu çırpma teliyle biraz çırptıktan sonrakalan tüm malzemeyi ilave edip karıştıralım:Yağlanmış tepsimize döküp üzerini susam ve çörek otuyla süsleyip, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.Ilınana kadar üzerine temiz bir mutfak havlusu örtelim, dinlendirelim.Hepimize afiyet şeker olsun:) (Buketçim, umarım sende beğenmişsindir canım:))

5 yorum:

Cafe Gusto dedi ki...

Merhabaaaaa
Çocuklara kabak yedirmenin güzel yolunu bulmuşsun.Ellerine kollarına sağlık.Ben de en yakın zamanda denemek istiyorum.
Sevgilerimle...

yusufun annesi dedi ki...

merhaba sevgili serpil,
kabak böbrekler için çok faydalıymış, ben de müzmin böbrek sıkıntısı çeken biri olarak kabağı çok tüketmeye çalışıyorum.Bu arada tekrar yeni yaşını kutlarım:)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Şebnem'cim kek te börek te nefis görünüyor Yusuf'a afiyetler olmuştur :)) Ellerine Sağlık...

yusufun annesi dedi ki...

burcucum çok teşekkür ederim canım:))

yasemin dedi ki...

kekinizi dün akşam iftar için denedim çok da güzel oldu tek bir eksiği vardı o da tuz!siz yazmayı ben de eklemeyi unutmuşum tuzlu kek tuzsuz oldu:)