Pazartesi, Mayıs 28, 2007

SOSİSLİ TAVA PİZZA


Pazar kahvaltıları yada akşam üstü çaylarının yanına çok yakışacak, hazır pizza lezzetininde üstünde bir lezzeti olan kolay bir börek.
Bu böreği yıllardır yaparım.Hem hızlı hemde lezzetli olmasından dolayı evdekiler bayılır.Bugüne kadar patatesli, peynirli domatesli, sucuklu denediğim bu böreğin sosisli versiyonunu sevgili arkadaşım Nilüfer ve biricik Ege bebişimizi ziyaretimizde yedim.Hemen harç tarifini alarak cumartesi günü gelen annem ve kardeşime hazırladım.Daha öncede dediğim gibi kolay ve çabuk hazırlanan yiyecekler benim için daha makbul.
Gereken malzemeler;
5 adet sosis
1 yemek kaşığı salça
3 adet hazır yufka
kekik
1/2 çay bardağı su
1 su bardağı süt
1 yumurta
sıvıyağ
Öncelikle sosisleri halka şeklinde doğrayarak salça, sıvıyağ ve su ile pişirelim.Altını kapatınca üzerine bir miktar kekik serpelim ve soğumaya bırakalım.
Diğer tarafta genişce bir teflon tavanın içine bir kaç damla sıvıyağ damlatıp yufkalardan birini kenarlardan sarkacak şekilde yayalım.Bu arada süt ile yumurtayı bir kase içinde çırpıp yufkanın üzerine birkaç kaşık dökelim.İkinci yufkanın yarısını parçalayarak yayalım ve yine sıvı harçtan bir kaç kaşık dökelim.İkinci yufkanın diğer yarısınıda yaydıktan sonra hafifçe soğuttuğumuz harcımızı yufkanın üzerine yayalım.Üçüncü yufkayıda aynı şekilde yaydıktan sonra kalan sıvı harcı yufkaların üzerinde gezdirip, kenarlardan sarkan yufkalarıda ortada toplayalım.Kısık ateşte altı kızarınca bir kapak yardımıyla üstünü çevirerek pişirelim.Pişerken mutlaka kapağını kapalı tunuz.Daha çok kabaracak, içi daha güzel pişecektir.
Hepimize afiyet olsun.

Hiç yorum yok: