Salı, Temmuz 17, 2007

MANTARLI KİŞ






Hamuru icin:
· 300 gr. un
· 150 gr. margarin
· 1 yumurta
· biraz tuz
Ic malzemesi:
· 300 gr mantar
· 1 adet sogan
· 2 corba kasigi zeytinyag
· Tuz, karabiber
· 1/2 su bardagi kasar peynir rendesi
Uzerine:
· 1 yumurta
· 1 paket krema
· 4 corba kasigi sut

Öncelikle hamurunu hazirlayip buzdolabinda yarim saat kadar dinlendirelim. Sonra bu hamuru yagladiginiz tart kalibina bastirarak yayalım. 180 dereceye isitilmis firinda hamuru 15 dakika pisirelim.
Hamurumuz piserken, onceden hazirladiginiz mantar ve soganlari kavuralım(Soganlari piyazlik olarak dograyin). Firindan cikardigimiz hamurun uzerine mantarli harci yayalım.Peynirleride uzerine serpelim. En ustune krema, sut ve yumurta karisimini dokup tekrar firina verelim. Uzeri kizarana kadar pisirelim.
Hepimize Afiyet olsun,

3 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nefiss görünüyor Şebnem ellerine sağlık özlemişim ben senin tariflerini :))

yusufun annesi dedi ki...

Burucuğum sorma, bu işlerin yoğunluğu birde benim bacaksız 1 aydır yazokuluna devam ediyor.Bloğu boşladık bayağı:))
Çok naziksin, senin gibi bir ustadan övgüler almak beni şımarttı:))

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

Ellerinize sağlık.Kiş çok sevdiğim bir tuzludur.mantarlısını da deneyeceğim tarifinizle.Tanıştığımıza memnun oldum.görüşmek üzere.