Salı, Temmuz 17, 2007

KAHVALTILIK PUFLAR


Gereken Malzemeler
4 su bardağı un
6 yemek kaşığı yoğurt (Susuz kısmından kullanın.)
2 adet yumurta (oda sıcaklığında beklemiş olmalı.)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için; 1/2 su bardağı zeytinyağı
Unu derin bir yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi çukurlaştırın. Yoğurt, yumurta, kabartma tozuve tuzu ortadaki çukura aktarıp hamuru, kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun. Hamuru merdane yardımıyla yarım santim kalımlığına getirip hamurdan şekilli kalıplar yardımıyla parçalar çıkarın. (Şekilli kurabiye kalıbınız yoksa bıçak yardımıyla ufak kareler de yapabilirsiniz.) Zeytinyağını derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda, tavayı arada sırada sallayarak önlü arkalı kızartın. Hamurları el süzgeciyle tavadan alıp üzerine kağıt havlu serdiğiniz tabağa koyun. Ilık olarak servise sunun.

3 yorum:

fundaozkancollu dedi ki...

Maaşallah arkadaşım, nekadar yorulduğunu tahmin edebiliyorum,işlerinde sonsuz kolaylıklar dilerim.Bu tempoda eşin,yavrun için uğraşıp durmuşsun ellerine sağlık.Benim fedakar, yüreği sevgi dolu,çok ama çok sevdiğim Şebnemciğim...
Funda

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Mis gibi kokusunu çocukluğumun kahvaltılarından alır gibi oldum. Heyhat roller değişti sabah uykusunu bölen bu nefis kokuyu alıp uyanmaktan ziyade kokuları yaymak üzre mutfakta olma devridir devir :))
Nefis ve de çok şık görünüyorlar...
Ellerine sağlık Şebnem...
Sevgiler...

yusufun annesi dedi ki...

Fundacım, Burcucuğum,
İkinizede çok teşekkür ederim:)