Salı, Haziran 26, 2007
PASTANE PİDESİ
Yine annem için yaptığım beyaz peynirli, domates ve biberli pidecikler..
Çok bereketli ve bu sıcaklarda üç gün tazeliğini korumuş bu pideciklerin malzeme
listeside çok kalabalık değil.
Gereken Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
6,5 su bardağı un
2 yumurta sarısı (üstüne)
İçi için
300 gr beyaz peynir
domates biber
Mayamızı ılık sütün içinde eritip üzerine yağ ve tuzumuzu ekleyelim.
Yavaş yavaş unun tümünü ekleyip yumuşakça bir hamur elde edelim.Hamurumuzun üzerini streç filmle sarıp hamur iki katına çıkana kadar dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzdan kopartacağımız yumurta büyüklüğündeki parçalara pide şekli verip üzerlerine bir parça peynir,birer dilim domates ve biber koyalım.Tepsiye yerleştirdiğimiz pidelerimizin üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra üzerine temiz bir mutfak havlusu örtersek daha yumuşak olmalarını sağlarız.Ayrıca soğuduktan sonra kapağı sıkıca kapanan bir saklama kabında üçüngü gün bile tazeliğini koruyor.
Hepimize afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Pastane vitrininden bakar gibiler hakkaten Ellerine sağlık mis gibi de kokmuşlardır ki...
Sevgiler :))
:) ÇOk teşekkür ederim Burcucuğum.O kadar seviniyorum ki sevdiğim insanlardan övgüler almaya.
Şebnemciğim
Hızına yetişemiyoruz.Ne de güzel şeyler yapıyorsun.Ellerine kollarına sağlık.Yusuf'u öpüyorum.
Sevgilerimle...
Çok teşekkür ederiz Serpil Teyzesi.Bu arada tekrar hoşgeldin:)
Canım Şebnemciğim,
Bahadır resmi gördü bana bundan yaparmısın dedi.Hemen tarifi not aldım yapacağım.Bir haftadır iletişim kuramadık özledim seni.Üzücü birşey oldu onun işleriyle ilgileniyorduk.
Öptüm...
Funda
Yorum Gönder