Yine pazar sabahı kahvaltısı için hazırlanmış bir börek.
Üç yufkadan hazırlandı.Yufkanın biri tepsinin içine kenarları sarkacak şekilde yayıldı.İkinci yufka küçük parçalara ayrılarak ilk yufkanın üzerine yerleştirildi.Bu arada bir yumurta, yarım su bardağı sıvıyağ ve yarım su bardağı süt çırpıldı.Kaşık kaşık yufkaların üzerine serpildi.
Harç olarak bir su bardağı kaşar rendelendi.Üzerine 150 gr kadar çemensiz pastırma doğrandı.En son kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domatesler ve minik minik doğranmış yeşil biberlerle karıştırılıp pastırmaların üzerine yayıldı.Üçüncü yufkanında yerleştirilmesinin ardından kalan sıvı sos böreğin üzerine döküldü, susam serpildi ve 200 derece fırında çıtır çıtır olana kadar pişirildi.
Böreğimizin içgörüntüsü..
Fırından çıktığı an daha üzerindeki yağlar bile cızırdıyor..
Dilimlenmiş, evin krallarının pazar kahvaltısı sofrasına doğru yol alıyor.
2 yorum:
Börek olayı kopmuş durumda anladığım kadarıyla :)) Krallara her pazar kahvaltısında böyle sunumlar yaratmanın sonucu olsa gerek :))
Ellerine Sağlık
Sevgiler...
:)Sorma börek kelimesi bile beni kopartmaya yetiyor.Krallara özel diyoruz ama aramızda kalsın (asıl bana özel)...
Yorum Gönder