Cumartesi, Haziran 30, 2007
FIRINDA KAŞARLI SAKSI KÖFTE
Bu yemeği akşam işten eve gelince hazırlayabilirsiniz.Sofrayı kurana kadar da pişmesi sürüyor.Yaşasın kolay yemek.E ev halkını etkileyecek kadar da süslü, daha ne olsun?Hemen paylaşmak istiyorum, Meltemcim hafta başı yorumlarını mutlaka beklerim:)
Malzemeler (3 kişilik)
Köftesi için;
1/2 kilo köftelik kıyma
1 yumurta
1 soğan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı galete unu
Tuz, karabiber
İçi için;
3 tane haşlanmış, ezilmiş patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Ben köftemi bir gece önce yoğurup, streçleyip buzdolabıma kaldırdım.Patateslerimi de aynı şekilde bir gece önce haşladım.Akşam eve gelince yoğurduğum köftelerimden birer yumurta büyüklüğünde kopararak yuvarladım, ortalarını parmaklarımla bastırarak çanak şekline getirdim.Haşlanmış patateslerimide ezerek baharatlarla tatlandırdım ve birer çorba kaşığı saksıların içine doldurdum.Hazırladığım köfteleri fırın tepsisine dizdikten sonra 1 çorba kaşığı salça ile iki bardak suyu karıştırarak tepsiye ekledim.Köfteler iyice kızarana kadar 220 derecede pişirdim.Fırından almadan 5 dakika önce üzerlerine kaşar peynir serptim ve kaşarlar eriyince fırından alıp servis yaptım.Oğluşumla eşime afiyet , şeker, bal oldu:)) Size de olsun:))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder