
Tam da taze taze kayısıların çıktığı bu zamanlarda yapabileceğiniz, çocuklar için cezbedici bir tarif.Oktay ustadan aldığım bu tarifin içine kayısı yerine çikolata yada elma konularakta yapılabileceğini düşündüm.Şimdilik tarifin orijinaline sadık kalalım.Yeni denemelerimi sizlerle paylaşacağım.
Gereken Malzemeler (32 tane için)
2 yumurta
1 sb pudra şekeri
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
Kabartma tozu
8 tane kayısı
Aldığı kadar un
Üzerine:
1 çay bardağı toz şeker
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp 4'e bölelim.Listedeki kayısı hariç tüm malzemeleri yoğurup kulak memesinden biraz daha yumuşak ama ele yapışmayacak bir hamur hazırlayalım.Hamurdan elimize ceviz büyüklüğünde aldığımız parçaları avucmuzda hafifçe bastırarak içlerine bir parça kayısı koyalım ve yuvarlayalım.Toz şekere bulayarak ek yeri altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizelim.Dikkat edilecek nokta 160 derecede üzeri hafifçe kızarıp çalayana kadar pişmesi gerektiği.Hepimize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder