Cuma, Mayıs 18, 2007

KEŞKÜL


Artık havalar ısındı.Bol çikolatalı tatlıların pastaların yerine canım soğuk soğuk sütlü tatlılar istemeye başladı.Bunun için internette gezinirken bulduğum keşkül tarifini denemeye karar verdim.Enginar dolmasını ocağa koyduktan sonra hemen malzemeleri hazırlayıp keşkülü pişirmeye başladım.Sonuç gerçekten inanılmazdı.Yıllar önce üniversite yıllarımda Beyoğlunda yediğim keşküllerin lezzetinin aynısıydı.Bu durum eşim tarafındanda onaylanınca kendi kendime "tamam" dedim "bundan sonra bu tariften şaşma"...Gelelim yapılışına;
Malzemeler;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı tereyağı
Süt ve tereyağ hariç tüm malzemeyi tencerede karıştıralım.Daha sonra üzerine sütü ve tereyağı ilave edip orta ısıda keşkül kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.Piştikten sonra servis yapacağımız kaselere paylaştırıp ılınana kadar dışarıda, daha sonra soğuyana kadar da buzdolabında bekletelim.Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz tatlınız afiyet olsun...

Hiç yorum yok: