Çarşamba, Mayıs 23, 2007
FIRINDA TAVUK SARMA
Fırında pişmiş nefis taze patateslerin yanına bir et yemeği gerekince ortaya çıkan nefis bir tavuk yemeği.Sıcak sıcak kesince içinden gördüğünüz gibi kaşarları aktı.Yapımı zor değil.Yarım saat içinde fırına vermiş oluyorsunuz.
Gereken malzemeler;
6 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti (kasabınıza hazırlatabilirsiniz.Marketten alacaksanız buzdolabı poşetinin arasında kendiniz döverek inceltebilirsiniz.)
6 dilim dana jambon
6 parça eski kaşar
1 yumurta
1 paket çıtır tavuk harcı
(Evde olsaydı içine taze ıspanak yaprağıda koyacaktım.)
Kesme tezgahının üzerine yayılan tavuklarımızın üzerine bir dilim jambon (varsa 1 yaprak ıspanak), üzerine kaşar peyniri koyup rulo şeklinde sarıyoruz.Önce yumurtaya, sonra çıtır tavuk harcına bulayıp kızgın yağda 2 şer dakika ikiyüzü de kızarana kadar çevirip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıyoruz.Önceden 220 dereceye ıstılmış fırında 15-20 dakika kadar içleride pişene kadar tutuyoruz. Bir önceki tarifte verdiğim taze pataeslerle birlikte sıcak sıcak servis yapıyoruz.Hepimize afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
merhaba
döktürümüşsün yine, ben tarifi ıspanaklı denedim kaşarıda üstüne koydum nefis oldu ellerine sağlık..
Merhabalar canım,ellerine sağlık,çok güzel görünüyor.ben adanalı değilim ama düne kadar oradaydım 1 haftadır bir iş dolayısıyla.Daha öncede bulundum Adana'da çok güzel bir şehir.blogumda en son yazdığımm Adana izlenimleri yazıma bir bak istersen.Memleketinden kareler var...Selam ve sevgilerimle....
Merhaba
Görüntü şahane olunca ama ama vakit ister buu derken yapımı yarım saat dediğini görünce denenecekler listeme dahil oldu
Ellerine sağlık :))
Sevgiler
Sevgili serinmavi! Adana resimlerine hele ki Adanamı anlatışına bayıldım:Ağzına sağlık:)
Sevgili burcu!Afiyet şeker bal olsun arkadaşım:)
Sevgili kardeşim Sündüs!Seninde ellerine kollarına sağlık.Desene boynuz kulağı geçti:))
Yorum Gönder