CEVİZLİ FINDIKLI KALP BROWNİ
Cumartesi günü görümcemler bize geleceği için değişik bir şeyler hazırlamak istedim.Fırsattan istifade ilk kez denemek için heyecanlandığım şeker hamurunu kullanma imkanı buldum.Sevgili pastacı'nın sitesinde gördüğüm yoğun çikolatalı pandispanya hamurunda ufak tefek değişiklikler yaparak, onu enfes bir browni haline dönüştürdüm.İlham kaynağım sevgili pastacı'ya sonsuz teşekkürler.Gelelim tarife;
Malzemelerimiz ;
7 adet yumurta (oda ısısında bekletilmiş)
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
4 çorba kaşığı toz kakao
1 çorba kaşığı kabartma tozu
1 küçük paket sıvı krema ( 200 ml)
1 su bardağı süt
200 gr bitter küvertur çikolata
1 su bardağı az dövülmüş fındık
1/2 su bardağı az dövülmüş ceviz
Fırınımızı önceden180 derecede ısıtalım.Çikolatalarımızı küçük küçük kesip ısıya dayanıklı cam bir kabın içine koyup başka bir kapta kaynayan suyun içine koyalım ve benmari usulü eritelim.
Yumurta ve şekerimizi kar haline gelene kadar çırpalım. Daha sonra sırasıyla çikolatayı,kremayı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim.
Ayrı bir yere un, kakao ve kabartma tozumuzu eleyelim ve yumurtalı - çikolatalı karışımımızın içerisine ilave edelim.Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpalım.En son ceviz ve fındığı ekleyerek harcımızı tamamlayalım.Dikdörtgen borcamımızı yağlayalım. İçerisine karışımımızı dökelim ve önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımıza alıp üzerine bir mutfak örtüsünü örterek soğutalım. Soğuduktan sonra kalp şeklindeki kalıbımızla kekimizden parçalar çıkaralım.Üzerlerini renkli şeker hamurlarından aynı ve daha küçük boy kalıpla kestiğimiz kalplerle süsleyerek servis yapalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder