Perşembe, Ocak 04, 2007
Bayatlamayan sandviç ekmeği
Yeni yılın ve de bloğumun ilk tarifi...
Yeni başlayan yılda herkese önce sağlık, sonra huzur ve mutluluk diliyorum..
Bu tarifede sevgili Tarçının Mutfağı'nda rastladım ve tek kelimeyle bayıldım.Bir poğaça bu kadar mı lezzetli ve dayanıklı olur?Yapımı ve pişirmesi çok kolay, bir o kadar da enfes..Sandviç ekmeği yerine poğaça olarak içi boş şekilde de sunabilirsiniz.
24 adet kocaman sandviç için gerekli malzemeler;
2yumurta
1 paket yaşmaya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 kutu 200 ml. krema
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Üzerine yumurta sarısı ve ayıklanmış ay çekirdeği
Maya, şeker,krema ve ılık sütü karıştırıp 10 dakika mayalanmaya bırakalım.Daha sonra yoğurt, sıvıyağ,yumurta,tuz ve kabartma tozunu ekleyelim.Karışıma yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.Üzerini strç filmle sarıp 40 dakika mayalanmaya bırakalım.Yumurta büyüklüğünde kopardığımız bezeleri üzerine yumurta sarısı ve çekirdek içi serperek tepsiye dizelim, öncveden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirelim.Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder