Salı, Kasım 27, 2007

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR DOLMASI


Daha önce taze taze kabuğuyla pişirdiğim enginarları bu sefer derin dondurucumdan kullandım ve etli değil zeytinyağlı yaptım.Babam da dahil tüm aile beğenerek yedi.Sevindim.Yapımı çok kolay.Hazırladığınız zeytinyağlı dolma harcıyla doldurduğunuz enginarları asma yaprağına sarıp piyazlık doğranmış soğan ve havuçların üzerine yerleştirip, kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyorsunuz.Afiyet olsun.

1 yorum:

fundaozkancollu dedi ki...

Canım, hem zevklisin hem de çok akıllısın.40 yıl düşünsem böyle pişirmeyi akıl edemezdim.Ellerine sağlık.Kimbilir nekadar güzel olmuştur.
Sevgiler