Salı, Haziran 19, 2007
ISPANAK KÖFTESİ
Kadınbudu köfte severmisiniz? Ya etsiz, ıspanaktan yapılmış olanını?
Evdekiler ıspanaktan hoşlanmıyorsa, yarım kilocuk ıspanağı bile tüketemiyorsanız, ıspanağı sürekli böreğin içinde yemekten sıkıldıysanız, işte size yeni bir tarif:))
Gereken Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
4-5 dal taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
1 su bardağı haşlanmış pirinç
2 yumurta
1 su bardağı un
tuz, karabiber
sıvıyağ (kızartmak için)
Ispanaklarımızı yıkayıp kaynar suyun içine sokup hemen çıkaralım ve ince ince kıyalım.
Sıvıyağ dışındaki tüm malzemeyi bir kabın içinde karıştıralım ve 15-20 dakika buzdolabımızda dinlendirelim.
Tavamıza sıvıyağı koyup ısıtmaya başlayalım, bu arada harcımızdan yumurta büyüklüğünde avucumuza alıp una bulayalım ve kızartmaya başlayalım. Kızartma işlemi biten köfteleri kağıt havlunun üzerine çıkartalım.Sıcak sıcak sarmısaklı yoğurtla servis yapalım.Hepimize afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
5 yorum:
Ellerine sağlık ne kadar güzel düşünmüşsün.Eminim tadıda çok güzeldir.Ben bu tarifi birgün kabaklı olarak deneyeceğim.
Sevgiler
Teşekkür ederim Fundacığım:)
Şebnem çok hoş sağlıklı bir tarif olmuş bu köfteler Ellerine sağlık :))
Yaparım ben bunu ;))
Sevgiler...
ben ki bir ıspanak canavarı hatta sen sen dersin ya Arda yakında yeşile dönecek diye. aslında bana ıspanağı yeni bir pişirme şekli gösterdiğin için teşekkür ederim yaz için de ideal karpuzla falan hafif ve sağlıklı olur.ellerine sağlık canım...
Ebru
Burcucuğum, Ebrucuğum ikinizede çok teşekkür ederim:))
Yorum Gönder