Ben vişne, böğürtlen, ahududu gibi meyvelerin çikolatayla uyumuna bayılırım.Dün işyerinde canım vişneli çikolatalı bir pasta çekince (ki ilk defa kendi canım istediği için bir pasta yaptım) evde dondurulmuş vişne kalmadığını hatırlayıp soluğu öğlen tatilinde migrosta aldım.Alışveriş sepetimi vişne kompostosu ve file fındıkla doldurup akşam olmasını bekledim.Allahtan anneler günü için iki pandispanya pişirmiş ve sadece birini kullanmıştım.Kullanmadığım pandispanyam nefis bir pastaya dönüşmek için beni bekliyordu.Hemen işe koyuldum.Pandispanya tarifim yukarıdaki linkte.
Krema için her zamanki vazgeçemediğim lezzeti hazırladım.200 ml taze kremayı benmari usulü eritilmiş 200 gr bitter çikolatayla 10 dakika kadar çırpıp buzdolabında 15 dakika soğuttum.İkiye böldüğüm pandispanyamın arasına kremadan biraz sürdüm ve üzerine 1 su bardağı suyu süzülmüş konserve vişne tanesi dizip üzerlerine bir miktar daha krema sürdüm.Pandispanyamın diğer katınıda kapatıp pastanın tamamını kalan kremayla sıvadım ve her tarafını file fındıkla kapladım.Hazırlanan pastamı biraz soğuması için 20 dakika kadar buzdolabında soğumaya bıraktım.Bu arada daha önceki pastadan artan azıcık kremayıda küçük toplar halinde kakaonun içinde yuvarlayarak 7-8 tane truff elde ettim ve pastamı süslemek için kullandım.Tüm bu işlemleri yaparken bana bu pasta konusunda da kaynak olan sevgili Pastacı Burcuya'da teşekkür ettiğimi belirtmeden geçemedim.Hepimize afiyet olsun.
5 yorum:
Merhaba Şebnem Hanım
Herşey çok şık ve lezzetli görnüyor Pastalar ayrıca çok şık :))
Ellerinize Sağlık
Çok teşekkür ederim Burcu hanım,
Sizin kadar değil ama :) Çok teşekkür ederim takdiriniz için .Sizinde ellerinize sağlık.
Merhaba Şebnem, pastalar çok şık, ellerine sağlık. Afiyet olsun :)
Şebnem'cim bu da çok güzel olmuş harika bir görüntüsü var .. Sana yakın oturmak vardı ama heyhat....
Çok teşekkür ederim arkadaşlarım:))Sizin güzel sözleriniz beni daha da çok teşvik ediyor.Hepiniz sağolun:))
Yorum Gönder