Çarşamba, Mayıs 02, 2007

SARIYER BÖREĞİ

İstanbullu olupta Sarıyer böreğini yemeyen, yiyipte sevmeyen yoktur herhalde.Arada bu böreği çok seven Ankaralı arkadaşlarımız da var.Bunlardan sevgili Binnaz Hanımın isteği üzerine resimsiz tarifimi yayınlıyorum.En kısa sürede böreği yapıp o enfes görüntüyü de sizinle paylaşacağım.
Gerekli malzemeler:
5 adet hazır yufka
1/2 kg kıyma
1 adet kurusoğan
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
1 çorba kaşığı kuş üzümü,
1 tatlı kaşığı silme yenibahar,
tuz
sıvıyağ,
Üzeri için;
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
1 kaşık toz şeker
Kıymamızı soğanla kavurup içine diğer tüm malzemeleri ekleyip ılınana kadar bekletelim.
Yufkalarımızdan ilkini tezgahın üzerine açıp kavrulmuş kıymanın beşte birini yufkanın her tarafına eşit olarak dağıtalım.Yufkayı rulo şeklinde sarıp tepsimizin ortasından itibaren kol böreği şeklinde saralım.Diğer yufkaları da bu şekilde sarıp tepsiye yerleştirelim.
Üzeri için olan malzemeleri bir kasede çırpıp üzerine fırçamızla sürelim 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.Özellikle pazar kahvaltılarınızda ikram edebilirsiniz.
Hepimize afiyet olsun.(Özellikle Binnaz Hanımcığıma:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

O KADAR LEZZETLİ VE BİR O KADAR DA BASİT Kİ SENDEN TARİFİNİ ALIP UYGULADIĞIMDA YAPTIĞIM BÖREĞİN LEZZETİNE İNANAMADIM .PAZAR GÜNÜ HEM KAHVALTI HEM DE AKŞAMÜSTÜ 5 ÇAYI İÇİN ÇOK UYGUN.