Cuma, Nisan 06, 2007

ÇİKOLATALI KURABİYE

İnternet gezilerimin birinde yine pastacı Burcu Hanım'ın tariflerinde rastladığım çikolata kaplanmış kurabiyenin şeklini denedim.Benim pamuğum bu kurabiyelere bayıldı.Kurabiye hamuru için şu an kime ait olduğunu hatırlayamadığım ( bunun için tarif sahibinden özür dilerim, bildirirse tabiiki adını yayınlarım) farklı bir tarif denedim.Dışınıda benmaride eritilmiş kuvertür çikolatayla kapladım.Yaklaşık 25 kurabiye için gerekli malzemelere gelince;
250 gr margarin (oda sıcaklığında, küp küp doğranmış)

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket nişasta (tercihen mısır nişastası)

1 adet orta boy yumurta

1 limon kabuğu rendesi

1 paket vanilya

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Aldığı kadar un (ele yapışmayan,meşhur kulak memesi kıvamını tutturana kadar)

Malzemelerin tamamı ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurup 15 dk. buzdolabında beklettim.
Daha sonra oklavayla yarım santim kalınlığında açıp kalp kalıbımla kestim ve altlarına çöpşiş çubukları taktım.180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirip soğumaya bıraktım.Soğuyunca eritilmiş çikolataya batırıp vede o an için bulunan kocaman greyfurtlara saplayıp soğumalarını bekledim.Daha sonra aynı hamuru jel gıda boyasıyla renklendirip hazırladığım ve oğlumun okuluna gönderdiğim kurabiye resimlerini de yayınlayacağım. Hepimize afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
pasta ve kurabiyeler harika gözüküyor en kısa zamanda bende yapmayı deneyeceğim...